بازاریابی شبکههای اجتماعی یکی از مهمترین ترفندهای بازاریابی اینترنتی است. این ترفند کمک میکند تا با استفاده از انواع پلتفرمهای شبکههای اجتماعی، برند خود را گسترش دهید.
بازاریابی اینترنتی یکی از مهمترین ترفندها و ابزارها برای رشد هر کسب و کاری است. این نوع بازاریابی که مخاطبها و مشتریهای شما را به طور چشمگیری افزایش میدهد، زیر شاخههای مختلفی دارد. یکی از اصلیترین آنها بازاریابی شبکههای اجتماعی است که میتوان آن را به عنوان یکی از بهترین راههای بازاریابی محتوا معرفی کرد. بازاریابی شبکه های اجتماعی نقش مهمی در برند سازی و دیجیتال مارکتینگ بازی میکنند. در این مقاله به سؤالاتی از قبیل بازاریابی شبکه های اجتماعی چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟ پاسخ خواهیم داد. اگر در فکر استفاده از ترفندهای بازاریابی شبکه های اجتماعی در جهت رشد بیشتر کسب و کارهایتان هستید، حتماً در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
بازاریابی شبکه های اجتماعی چیست؟
بازاریابی شبکههای اجتماعی یا SMM که مخفف عبارت Social Media Marketing است، اخیراً در بین علاقهمندان به مباحث بازاریابی اینترنتی محبوبتر شده است. اغلب پلتفرمهای رسانههای اجتماعی مانند توئیتر، تلگرام، اینستاگرام و یا یوتیوب، به عنوان یک ابزار قدرتمند، فرصتی را برای صاحبان مشاغل و شرکتها فراهم میکنند تا بتوانند محصولات و خدمات خود را به مخاطبهای بیشتری معرفی کنند. آنها به راحتی میتوانند از این طریق با مخاطبان خود در تعامل بوده و میزان پیشرفت شغلی کسب و کارشان را بسنجند. بنابراین عموما به روشهای مختلفی که انواع کسب و کارها و برندها میتوانند از انواع پلتفرمهای شبکههای اجتماعی و سایتها برای تبلیغ و به فروش رساندن محصولات و خدماتشان استفاده کنند، بازاریابی شبکههای اجتماعی میگویند. باید بدانید که بازاریابی شبکه های اجتماعی برای انواع کسب و کارهای مختلف، چه کمپانیهای بزرگ و چه مشاغل کوچک و حتی خانگی مفید است و با صرف کمی زمان و انرژی در آن، بیشترین بازدهی را خواهید داشت.
مزایای استفاده از بازاریابی شبکه های اجتماعی
استفاده از بازاریابی شبکههای اجتماعی به برند سازی و شهرت کسب و کار شما کمک میکند.
از این طریق میتوانید در انواع پلتفرمهای شبکههای مجازی مستقیما با مشتریهای خود تعامل داشته باشید.
میتوانید از نظرات مخاطبها و مشتریهایتان استفاده کنید.
بسیاری از مخاطبان شما، پستهایتان را اشتراکگذاری میکنند و بیشتر از قبل دیده میشوید.
از مشتریهایتان شناخت بیشتری کسب خواهید کرد و سلایق آنها را بیشتر خواهید شناخت.
استفاده از بازاریابی شبکه های اجتماعی تعداد مخاطبان و در پی آن تعداد مشتریهای شما را افزایش میدهد.
بازاریابی شبکه های اجتماعی، وفاداری مخاطبان و مشتریهایتان را افزایش میدهد.
بازاریابی شبکههای اجتماعی، سئوی شما را بهبود بخشیده و با هدایت مخاطبان به وب سایت، ترافیک سایتتان را بالا میبرد. به علاوه باعث بهبود رتبه سایت شما در موتورهای جستجو هم خواهد شد.
استفاده از بازاریابی شبکههای اجتماعی هزینههای بازاریابی و تبلیغات برند شما را کاهش میدهد.
تبلیغات در شبکههای مجازی آزار دهنده نیستند و بیشتر از تبلیغات در محیطهای دیگر دیده میشوند.
معایب بازاریابی شبکههای اجتماعی
اگرچه همانطور که مشاهده کردید، بازاریابی شبکههای اجتماعی مزایای بسیار زیادی دارد؛ اما شاید استفاده از این رسانهها معایبی هم داشته باشند:
مخاطبان شما نظرات، اعتقادات و سلایق متفاوتی خواهند داشت. بنابراین طبیعتاً همه مطالب و پستهای شما به مذاق همه خوش نمیآید.
گاهی برخی افراد تنها به قصد خراب کردن برند شما، در رسانههایتان نظرات مخرب ثبت میکنند و اثرات منفیای بر جای میگذارند. اگر نتوانید این نظرات را به درستی مدیریت کنید، شاهد نتایج بسیار بد و جبران نشدنیای خواهید بود.
اگر نتوانید محتوای بهینه و با کیفیت تولید کنید، عملاً هیچ پیشرفتی نخواهید داشت.
بازاریابی شبکه های اجتماعی به خودی خود بسیار مفید است، اما به دلیل تعداد زیاد کاربران در انواع پلتفرمهای شبکههای اجتماعی، ممکن است پست شما در عرض چند دقیقه و یا حتی چند ثانیه در میان انبوهی از پستها و محتواهای مختلف گم شود. بنابراین ممکن است بسیاری از مطالبی که منتشر میکنید، اصلا خوانده نشود.
نباید از همان ابتدا انتظار سود بالا داشته باشید! باید بدانید که بازاریابی شبکههای اجتماعی کاری زمانبر است و شما باید هر روز، ساعتها در این شبکهها فعالیت داشته باشید.
تعداد پلتفرمهای شبکههای اجتماعی زیاد است و هر کدام از آنها ویژگیها و کاراییهای متفاوتی دارند. انتخاب مناسبترین پلتفرم برای هر کسب و کاری، به آگاهی نیاز دارد.
بهترین پلتفرمها برای بازاریابی شبکه های اجتماعی
پلتفرمهای مختلفی از انواع شبکههای اجتماعی وجود دارد که طبیعتاً تمامی آنها برای پیشرفت کسب و کار شما مناسب نیستند. با توجه به گستردگی و تنوع بالای انواع شبکههای اجتماعی، این شما هستید که باید به عنوان یک مدیر موفق، بدانید کدام یک از آنها برای پیشبرد اهدافتان مفیدتر خواهد بود. برای آنکه تشخیص دهید کدام پلتفرم، برای بازاریابی کسب و کار شما بهترین انتخاب است، باید هدفتان را از حضور در این شبکههای اجتماعی مشخص کنید. باید ببینید که آیا به پلتفرمهایی که مبتنی به تصویر هستند نیاز دارید؟ پلتفرمهای نویسندگی و سئو را ترجیح میدهید و یا به یک شبکه اجتماعی حرفهای برای کسب و کار نیاز دارید؟
اینکه چه پلتفرمی را برای بازاریابی شبکههای اجتماعی انتخاب میکنید، تماماً به نوع کسب و کار شما، اهدافتان و نوع محتوایی که مایلید با مخاطبانتان به اشتراک بگذارید، بستگی دارد. به عنوان مثال اگر ترجیح میدهید در شبکه اجتماعیای حضور داشته باشید که بتوانید در آن به طور حرفهای بر روی کسب و کار فعالیت کنید، LinkedIn برای شما بهترین انتخاب خواهد بود؛ اگر به دنبال یک پلتفرم برای نویسندگی و رشد سئو هستید، بهتر است گوگل پلاس (Google +) را انتخاب کنید. پلتفرمهای Instagram، Pinterest و Tumblr بهترین محیطها برای انتشار محتوای تصویری و Vimeo و YouTube هم بهترین شبکهها برای انتشار محتوای ویدئویی هستند. البته تعداد شبکههای اجتماعی که میتوانند کاربری تجاری هم داشته باشند، خیلی بیشتر از اینهاست. به عنوان مثال به هیچ عنوان نمیتوانید پلتفرمهای Telegram، Twitter و Facebook را که بسیار پر طرفدار هستند، ندیده بگیرید. توصیه میشود فهرستی از انواع شبکههای اجتماعی و کاراییشان، در کنار فهرستی از اهداف و توقعاتتان از یک پلتفرم رسانه اجتماعی خوب، تهیه کرده و یک تا سه پلتفرم را برای کسب و کار خود انتخاب کنید. مطمئنا به این صورت بهترین انتخاب را خواهید داشت.
البته ممکن است حضور و فعالیت همزمان در چندین شبکه اجتماعی مختلف، کمی ترسناک به نظر برسد، اما نباید نگران باشید. میتوانید از ابزارهایی مانند Buffer، Hootsuite و یا Iconosquare برای مدیریت شبکههای اجتماعیتان استفاده کنید. این ابزارها کمک میکنند دادههای حسابهای خود در اینستاگرام و سایر شبکههای اجتماعی برندتان را آنالیز کرده و آن را بهینه سازی کنید، و یا یک مطلب را در چندین پلتفرم مختلف منتشر کنید.
چطور در بازاریابی شبکه های اجتماعی موفق عمل کنیم؟
- شما باید بسیار هدفمند عمل کنید.
- سعی داشته باشید شبکههای اجتماعی مناسب کسب و کار خود را شناسایی کرده و در آن به فعالیت بپردازید. باید ببینید کدام شبکههای اجتماعی پرمخاطبتر هستند و کدام رسانه اجتماعی برای شما مفیدتر خواهد بود. بعد هم باید در این شبکهها به خوبی فعالیت کنید.
- محتوای با کیفیت و بهینه را به هیچ عنوان از یاد نبرید. تولید محتوای درست، اهمیت بسیار بالایی دارد.
- شما باید به طور مداوم پستگذاری کرده و مخاطبانتان را مشتاق خواندن مطالب بعدیتان کنید. این پستها میتوانند، مطالب آموزشی، اخبار شرکت، مصاحبهها و یا حتی اینفوگرافیکهای جذاب باشند. ثابت قدم باشید و فعالیتهای مداوم خود را ادامه دهید. این کار، اعتبار برند شما را افزایش میدهد.
- مشتریهای ایدهآل خود را بشناسید. معین کنید که مشتریهای احتمالی شما بیشتر در چه رنج سنی خواهند بود؟ در چه منطقه جغرافیاییای سکونت دارند و برای اینکه بتوانند مشتری شما باشند، لازم است که درآمدشان در چه سطحی باشد؟
کلام آخر
دست دست نکنید! هر چقدر دیرتر شروع کنید، بیشتر ضرر خواهید کرد. هر چه زودتر بازار هدف را برای کسب و کار خود بشناسید و بهترین پلتفرمهایی که احتمال میدهید مخاطبها و مشتریهای هدفتان در آن فعال هستند را پیدا کنید. شما باید طرز کار با آن پلتفرمها را به بهترین نحو ممکن یاد بگیرید. اگر بتوانید به درستی بازاریابی شبکههای مجازی را انجام دهید، مطمئنا به ترافیک بیشتر، مخاطب بیشتر و محبوبیت بیشتر خواهید رسید و مشتریهای بیشتری هم خواهید داشت.
شما کدام پلتفرمها را برای بازاریابی شبکههای اجتماعی کسب و کارتان میپسندید؟ مشاوران و کارشناسان ما آمادهاند تا با مهندسی بازاریابی شبکههای اجتماعی شما، به کسب و کارتان رونق بیشتری بدهند.